Op zoek naar een onderhoudsarme vloer?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer met weinig onderhoud? Denk dan eens aan een pvc-vloer van Mooie gordijnen op maat in Enkhuizen. Deze vloeren zijn heel mooi, praktisch en ze passen in ieder huishouden. Wij leveren kwalitatieve  pvc-vloeren tegen een scherp tarief. Persoonlijk advies en het gedegen checken van de bestaande ondervloer behoort tot onze expertise. Je wilt niet dat er na een aantal jaar mankementen ontstaan in je vloer omdat de ondergrond niet goed was.  

Onderhoudsadvies pvc-vloer

Een belangrijke eerste stap in het juiste onderhoud van je pvc-vloer is het toepassen van een droogloopmat bij de voordeur. Hierdoor verminder je het binnenlopen van vuil aanzienlijk. Dit bespaart in je onderhoudskosten en op de levensduur van je vloer. Daarbij is het allerbeste om de vloer op een droge manier schoon te maken. Daarbij is het belangrijk bijvoorbeeld zandkorrels te stofzuigen of te stofwissen. Op deze manier is losliggend vuil makkelijk te verwijderen. Als je dit met nat gaat verwijderen wordt het nat vuil vast vuil, en dat wil je niet. Op een droog gereinigde pvc-vloer stoppen bacteriën met vemenigvuldigen waardoor reinigen met desinfectiemiddel meestal niet meer nodig is. Tips voor lange levensduur pvc:
 • Het eerste vuil verwijderen met vloerenwisser of stofzuiger.
 • Vloer reinigen met een zachte microvezel doek of bij professionele onderhoud wissen met een schrob/zuigmachine.
 • Gebruik een ph-neutraal middel welke geen filmlaag zeep achterlaat. Kies voor middel speciaal voor pvc-vloeren.
 • Verschoon het reinignigswater regelmatig zodat er geen vuilresten en strepen achterblijven tijdens het schoonmaken.
 • Geen gebruik maken van olieachtige middelen of oplossingen hiervan.
 • Plassen water meteen opdweilen.
 • Plaats onder de poten van stoelen en ander meubilair viltdoppen voor het behoud van de vloer.
 • Onze vloeren zijn al voorzien van een PU laag en er hoeft dus geen extra polymeerlaag op direct na het installeren van de vloer.
 • Goed periodiek onderhoud houdt de vloer langer mooi.
 • Eerste reiniging 48 uur na installatie. Na droging is de vloer meteen gebruiksklaar!
Ook in vochtige ruimtes kun je pvc toepassen. Deze vloer is 100% waterdicht, dus ook heel praktisch in badkamer en toilet (met uitzondering van de doucheruimte). Kom eens langs bij ons in de winkel aan de Torenstraat 15 in Enkhuizen.

Waarom kiezen voor Mooie gordijnen op maat voor je nieuwe pvc-vloer?

Al ben ik 25 jaar geleden gestart als meubelstoffeerder, en na 20 jaar overgegaan naar gordijnen, raamdecoratie en behang.... Het volledige pakket voor het interieur kunnen aanbieden aan mijn klanten, was toch wel mijn grotere doel.
Alles onder 1 dak; Persoonlijk advies, mooie materialen en degelijk vakmanschap.

 • Persoonlijk advies 
 • Heldere en eerlijke communicatie
 • Jarenlang ervaring met interieurstoffen en mooie materialen
 • Al ruim 25 jaar degelijk vakmanschap

Onze klanten:

Mensen die persoonlijk contact prettig vinden, mensen die van mooie materialen houden, mensen die kwaliteit en ambacht waarderen. Mensen die iets anders willen dan de menigte en die begrijpen dat prijs/ kwaliteitverhouding aan elkaar verbonden is. 

Ook op zoek naar mooie materialen voor je nieuwe interieur? Kom langs, bel of mail.

 • M. Strating
  We zijn meerdere keren heel fijn ontvangen bij Tanja in de winkel. Persoonlijk advies (ze heeft ook bij ons thuis meegekeken wat mooi zou passen), duidelijke communicatie en heel blij met het eindresultaat! (april 2023)
  M. Strating
 • J. Laan
  Tanja neemt echt de tijd voor een goed advies en passende oplossing. Wij zijn blij met de gordijnen en onzichtbare montage van de rails in de plafondplinten. (november 2021)
  J. Laan
 • R. de Haan

  Goede producten, duidelijke afspraken en uitstekende service. Heel tevreden.

  (oktober 2021)

  R. de Haan
 • E. Zwan

  Interieuradviseur Tanja neemt alle tijd voor je en is pas tevreden als de klant dat ook is. Hele fijne en goede service. Wij raden Mooie gordijnen op maat van harte aan!

  (mei 2021)

  E. Zwan
 • Martine R.

  Super blij met onze prachtige en natuurlijke in betweens. Goed en professioneel advies en nog voor de afgesproken datum waren de gordijnen al binnen. Bedankt Tanja!

  (maart 2021)

  Martine R.
 • B. van den Broek

  Wat heeft Tanja ons goed geadviseerd. We vonden het lastig voor we bij haar de winkel waren binnen gestapt, maar ze hielp ons goed en ons interieur is mooi en sfeervol geworden. Precies wat we wilden!

  (september 2020)

  B. van den Broek
 • Delphine van Donk

  Ik ben zeer te spreken over het werk dat Tanja Hoffer heeft verricht voor ons. Ze is een echte vakvrouw en haar expertise geeft een meerwaarde bij het uitkiezen van de juiste stoffen. Haar advies in deze was ook erg waardevol. Er was ook uit zoveel mooie stoffen te kiezen!

  (juli 2020)

  Delphine van Donk
 • Klaziena Hulshof

  Het vertrouwen wat Tanja me heeft gegeven bij de keuze voor gordijnen in mijn nieuw huis was erg groot. Ze komt de gemaakte afspraken na en heeft met haar goede adviezen ervoor gezorgd dat mijn huis een mooi sfeervol en gezellig huis is geworden!

  (mei 2020)

  Klaziena Hulshof
 • Fons en Liane

  Uitstekend advies van Tanja! Met veel geduld zocht ze de bij ons interieur passende stoffen uit. Het eindresultaat was prachtig en aan elk detail denkt ze. Wij zijn er waanzinnig blij mee. Voor alles wat met huis en inrichting te maken heeft, Tanja heeft goede ideeën om te helpen.

  (januari 2019)

  Fons en Liane

Heb je vragen...?

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur een berichtje en je krijgt binnen 24 uur een reactie.

  Meest recente Blogs

  November 14, 2023

  Slimme raamdecoratie

  Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie. Stel je voor dat je nog in bed ligt te dommelen en je raamdecoratie gaat automatisch open, zodat je meteen het eerste daglicht kunt opvangen. Dat is natuurlijk wakker worden, […]
  June 20, 2023

  Warmtewerende dupligordijnen

  Hoe hou je je huis koel met binnenzonwering? Je denkt misschien niet snel aan gordijnen of raamdecoratie als je je huis koel wilt houden. Toch is dat zeker iets om mee te nemen in je […]
  May 25, 2021

  Behang

  Behang, bepalend en sfeervol. Het is dus niet meer weg te denken. Dat snap ik wel, er zijn zulke mooie soorten. Het geeft warmte en sfeer, en samen met je gordijnen kun je je interieur […]